Източници на светлина, светлинни композиции.

   ( лектор Венцислав Петров - натиснете тук за повече информация )

 

В момента се формира списък от желаещи за следваща лекция, ще уведомим своевременно за насрочена дата. Моля при записване, всеки да указва предпочитания за време и период.

 

Основни раздели на лекцията:

 

Работа при естествено осветление

Работа с амбиентно осветление в помещение.

Източници на изкуствено осветление.

Постоянно и импулсно осветление.

Мобилни светкавици

Студийни светкавици  

Избор на светкавици

Светлинни композиционни решения

 

На всички курсисти ще бъде предоставена възможност да се запознаят не само на теория, но и физически с различни източници на посточнно и импулсно осветление.
 покриваща всички аспекти на фотографски задачи от различни фирми и доставчици. Ще имат възможност, както да научат, видят и пробват всичко за пълното оборудване на един фотограф, така и да получат отговор на всякакви въпроси по отношение на техниката, с която разполагат, а също и нейните предимства, недостатъци и възможности за допълнения.

 

Цел на лекцията:

Фототехниката е скъпа инвестиция, която ако не е добре обмислена и съобразена с Вашите намерения, ще Ви донесе сериозни финансови загуби. Инвестирайте в това да знаете и можете да направите компетентен избор, който ще Ви предпази от сериозни разочарования.

Общи условия:

Продължителност на курса един ден - осем учебни часа (При желание на групата курсисти, лекцията може да бъде разпределена и в растояние на два календарни дни с по-малко часове)

Групата курсисти не може да надхвърля 14 човека. (Лекциите изискват да се обърне персонално внимание на всеки участник и неговите въпроси, което изисква и съответните условия)

Курсът се провежда в собствено студио + конферентна зала оборудвани с всичко необходимо. 

 

Цена:

Цена на курса 32 (тридесет и два лева) на участник. Сумата може да бъде заплатена по банков път, в брой и на място след съответната уговорка, моля свържете се с нас.

 

Подробно за съдържанието на лекцията:

Image description

⦁ Работа при естествено осветление. Проблеми и начини за подход при различни ситуации. Контражурна светлина и решения.

⦁  Работа с амбиентно осветление вътре в помещение, осветление през прозорец, врати.

⦁ Източници на изкуствено осветление. Работа със системни светкавици.

⦁ Постоянни светлинни източници, LED, луминисцентно, нажежаема жичка, предимства и недостатъци.

⦁ Работа с различен брой източници на светлина, проектиране, зависимости и формиране на светлинна среда.

⦁ Импулсно осветление, видове, модели и избор между тях.

⦁ Работа с няколко светкавици, синхронизиране и управление.

⦁ Светлинни модификатори и управление на светлината.⦁ Мобилни източници на изкуствено осветление и работа с тях. Предимства и недостатъци.

 

Image description

Image description

Image description

Безплатен съвет към бъдещи курсисти... ;-)

Заобиколени сме от велико разнообразие на всякакви предложения за курсове, обучения, сертификати за фотографи и прочее възможности към Вас...

В света на изкуството няма безспорни авторитети или начин обективно да получите измерване кой, колко и как.

Но преди да решите кому да предоставите Вашето време, средства и внимание, разгледайте какво и как този човек е правил и постигнал. Вижте портфолиото му, послушайте сърцето си, преценете дали това, което виждате е от интерес за Вас. Желаете ли и Вие да се стремите към такива резултати...

Днес няма критици, всеки може да пледира компетентност на различни основания. Но за Вас най-важният ориентир следва да бъде собствената Ви преценка относно постиженията на онзи който предлага да Ви е учител, както и тяхната стойност...

Ако се колебаете, разходете се по музеите, четете по темата, проучете мнения за лектора, не забравяйте, че светът на изкуството не е от вчера..., и пак преценете...И не забравяйте, че грешно наученото, после изисква два пъти повече усилия, първо да се отучи и наново да се учи...

 

© 2018 DivinePictures